THE BRILLIANT SCHOOL

Περικλέους και Νοσοκομείου, Αίγινα

22970 26057  

stavroulasorrou@gmail.com

https://thebrilliantschool.edu.gr/el/

Όλα ξεκίνησαν το 2003, μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στα αγγλικά και στα γαλλικά από Πανεπιστήμιο Ανθρωπίνων Επιστημών του Στρασβούργου (Γαλλία) και έχοντας ήδη δουλέψει ως μεταφράστρια και διερμηνέας σε μεγάλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς (όπως το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εμπορίου, διευθύνσεις της Ε.Ε, αλλά και την Papadakis Investment Group), αποφάσισα να δουλέψω σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, προσωρινά… Τότε, άνοιξε για μένα η μαγική πόρτα της χώρας της επαγγελματικής διδασκαλίας, μιας χώρας που δεν εγκατέλειψα ποτέ.

15 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Φροντιστήρια, μέθοδοι, εργοδότες. Εκτός από ένα! Την απέραντη αγάπη και αφοσίωσή μου στους μαθητές-τα παιδιά μου! Την αγάπη αυτή που με έχει οδηγήσει τα 15 αυτά χρόνια να δουλεύω με μεράκι και  επαγγελματικότητα, να μελετώ και να εκσυγχρονίζω τις μεθόδους μου συνεχώς και να αφουγκράζομαι κάθε μεγάλη και μικρή επιθυμία και ανάγκη τους! Την αγάπη αυτή που με οδήγησε να ασχοληθώ με ιδιαίτερη ευαισθησία με τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, να  παρακολουθώ ακούραστα σεμινάρια και εξειδικευμένα μαθήματα  και να συμμετέχω σε ειδικά εργαστήρια (workshops).

15 χρόνια μετά, μου δίνεται πλέον η ευκαιρία να διδάξω σε ένα χώρο που έχω διαμορφώσει εγώ με αποκλειστικό κριτήριο την άνεση και μεγαλύτερη απόδοση του μαθητή.  Ένα χώρο προσεγμένο, παιχνιδιάρικο, φιλικό. Ένα χώρο με όνομα και χαρακτήρα:

Ένα μικρό σχολειό με μεγάλους χώρους, που επιτρέπει την κίνηση. Με θρανία ειδικά σχεδιασμένα σε σχήμα ημικυκλίου που θυμίζουν περισσότερο παιδικό παιχνίδι και λιγότερο αίθουσα διδασκαλίας.  Με χρώματα φωτεινά, μελετημένα ώστε να διεγείρουν το μυαλό και τη φαντασία, χωρίς όμως να αποπροσανατολίζουν. Με ειδικούς λαμπτήρες που εκπέμπουν γλυκό, ηλιακό φως και δεν κουράζουν.  Ένα χώρο σε «προφυλαγμένη» τοποθεσία:  σε ισόγειο, μέσα σε στενό, μακριά από κεντρικούς δρόμους, αλλά εξαιρετικά προσβάσιμο- ακριβώς απέναντι από το 2ο δημοτικό σχολείο. Ένα χώρο εξοπλισμένο μεν με τα τελευταία εποπτικά μέσα διδασκαλίας, αλλά και ευέλικτο που μετατρέπεται πανεύκολα από σκηνή λονδρέζικου θεάτρου έως… γαλλικό καφέ! Γιατί η βιωματική μάθηση είναι η καλύτερη μορφή μάθησης!

The Brilliant School

Ένας χώρος προσεγμένος, παιχνιδιάρικος και φιλικός. Ένας χώρος με όνομα και χαρακτήρα! Με χρώματα φωτεινά, μελετημένα ώστε να διεγείρουν το μυαλό και τη φαντασία.

Αγγλικά

Οι πιο γερές βάσεις δημιουργούνται σε νεαρή ηλικία. Γι’ αυτό και στο Brilliant School, ο κύκλος σπουδών «Αγγλικά για παιδιά» είναι αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης και εμπειρίας.

Γαλλικά

Το πρόγραμμα εκμάθησης Γαλλικών είναι πραγματικά πολυδιάστατο, ξεκινώντας από το έτος μύησης-προπαρασκευής για τα μικρά παιδιά που είναι ΔΩΡΕΑΝ!

H Σταυρούλα Σώρρου είναι κάτοχος Master2 (DESS) στη Μετάφραση, Διερμηνεία και Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Ανθρωπίνων Επιστημών του Στρασβούργου και έχει επάρκεια στη διδασκαλία της γαλλικής και της αγγλικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για τη διδασκαλία της Αγγλικής σε παιδιά με Ειδικές Μαθησιακές Ανάγκες από το Βρετανικό Συμβούλιο το Πανεπιστήμιο Frederick (Κύπρος), ενώ είναι κάτοχος του Advanced Professional Certificate στη Διάγνωση και Παρέμβαση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών (Scottish Qualification Authority- Metropolitan College).
Εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών εδώ και 17 χρόνια ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών The Brilliant School, που είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, το τρίτο της παιδί.