ΚΑΚΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

Αφαίας 57, Αίγινα

22975 00243   6977 311984

kakousimaria@hotmail.com

Γεια σας, είμαι η Μαρία

Eίμαι Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας–Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι από το 1998, παρέχοντας υπηρεσίες για την προαγωγή της υγείας μέσω της διατροφής και της άσκησης (Πολυκλινική Αθηνών, Διαιτολογικό Κέντρο VitaPlus, Απίσχνανσις, Γυμναστήριο ΝΑΜΑ, Διδασκαλία στο ΙΕΚ Αίγινας). Από το 2010 παρέχω διαιτολογικές υπηρεσίες μέσα από το αδειοδοτημένο διαιτολογικό μου γραφείο στην Αίγινα, εξατομικεύοντας την κάθε περίπτωση και προσεγγίζοντας την με αρτιότητα, σεβασμό και επαγγελματισμό.

Θα ήταν χαρά μου να μπορέσω να σας βοηθήσω σε ένα νέο ξεκίνημα με πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χωρίς υπερβολές  και στερήσεις, με σκοπό την απόκτηση του ιδανικού βάρους.

Αύξηση σωματικού βάρους – Παχυσαρκία – Παθήσεις

Ασχολούμαι ενεργά με τη διαχείριση της παχυσαρκίας και των παθήσεων που οφείλονται στο αυξημένο σωματικό βάρος (χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο, καρδιομεταβολικό σύνδρομο, ουρικό οξύ, εντερικές παθήσεις, γαστροπεπτικές παθήσεις κλπ.).

Με τις διαιτολογικές μου γνώσεις, βοηθάω στην τροποποίηση της συμπεριφοράς του ατόμου απέναντι στο φαγητό, ώστε να μπορεί να έχει καθημερινά τον έλεγχο της διατροφής του, να επιτύχει την επιθυμητή απώλεια βάρους και να καταφέρει να διατηρήσει μακροχρόνια το αποτέλεσμα αυτό, υιοθετώντας έναν υγιή τρόπο ζωής.

Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

Παρέχω υποστήριξη και καθοδήγηση στις μέλλουσες μαμάδες, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και στη συνέχεια κατά την περίοδο του θηλασμού, ώστε να κτίσουν, μέσω σωστών διατροφικών συνηθειών, ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα τόσο για τις ίδιες όσο και για το έμβρυο/βρέφος. Και φυσικά να αποφύγουν την ιδιαίτερη αύξηση βάρους στις περιόδους αυτές.

Παιδοδιατροφολογία – Παιδική παχυσαρκία

Έχοντας αποκτήσει τον τίτλο MasterNutritionistinPediatricNutrition, ειδικεύομαι στην παιδοδιατροφολογία παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, προκειμένου να εκπαιδευτούν στη διαχείριση των διατροφικών τους συνηθειών. Στόχος μου είναι, από κοινού με τους γονείς, να βοηθήσω να γίνουν κατανοητές οι θρεπτικές απαιτήσεις αυτής της ηλικίας (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) ώστε να υιοθετήσουν, με κατάλληλες μεθόδους, σωστές συνήθειες για την αντιμετώπιση ή/και την αποφυγή της παχυσαρκίας.

Είχα τη χαρά να προσφέρω τις γνώσεις μου στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αίγινας ως άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα διατροφής παιδιών, όπως επίσης και σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου μέσα από διαλέξεις.

Αθλητική διατροφή

Έχω ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» και μπορώ να παρέχω υπηρεσίες σε αθλητές ώστε να αξιοποιήσουν τη διατροφή για την ενδυνάμωση και τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

 

Συνεδρίες

Η κάθε συνεδρία περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

  • Μετρήσεις βάρους και σύστασης σώματος με τον πολυσυχνοτικό αναλυτή Tanita BC418, όπου συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με το λίπος (ολικό και τμηματικό – κορμός, σπλαχνικό, χέρια, πόδια), τη μυϊκή μάζα (ολική και τμηματική), την οστική μάζα, το νερό του σώματος και τον μεταβολισμό.
  • Διατροφική αξιολόγηση και εκπαίδευση, με τη χρήση εργαλείων όπως το ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων, η ανάκληση 24ώρου, εργαλεία στόχων, μεριδολόγιο, κ.ά.
  • Στοχοθεσία και Μεθοδολογία για την επίτευξη του στόχου.
  • Παροχή εξατομικευμένων διατροφικών οδηγιών και προγράμματος διατροφής.

Διάρκεια συνεδρίας: Η 1η συνεδρία έχει διάρκεια 60’-75’ και οι επόμενες συνεδρίες 30-40’

Συχνότητα συνεδριών: Ανάλογα με τις ανάγκες

Tanita MC 780 – επαγγελματικός ζυγός – λιπομετρητής. Ανάλυση σύστασης σώματος σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Φορητό σύστημα μέτρησης Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας Serinth Fitmate με τη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας.

Προετοιμασία για την 1η συνεδρία

Στην 1η συνεδρία πραγματοποιείται η λήψη του ιατρικού ιστορικού, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τις πιο πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει.

Για την ανάλυση σύστασης σώματος είναι σημαντικό να τηρήσετε τις ακόλουθες συνθήκες:

  • 3 ώρες πριν την λιπομέτρηση, μην καταναλώνετε φαγητό, νερό ή άλλα υγρά.
  • Αποφύγετε την πολύ έντονη σωματική άσκηση τις τελευταίες 12-24 ώρες.
  • 24 ώρες πριν την λιπομέτρηση, μην καταναλώνετε αλκοόλ.
  • Καλό είναι να έχετε ουρήσει πριν τις μετρήσεις.
  • Η λιπομέτρηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τις ημέρες της έμμηνου ρύσης.
  • Η λιπομέτρηση δεν πραγματοποιείται σε εγκυμονούσες για λόγους προληπτικούς, και σε άτομα που φέρουν βηματοδότη στην καρδιά τους ή άλλα μεταλλικά εμφυτεύματα στο σώμα τους.

 22975 00243    6977 311984   
 kakousimaria@hotmail.com


Δείτε όλους τους Επαγγελματίες και τις Υπηρεσίες για Υγεία, Άθληση & Ομορφιά